uhaseny gulas [ZIADOST O ZRUSENIE]

usiatko | byvaly gulasista

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
usiatko

Milé naše reprezentantky v hádzanej,

odpadávam z vás. Ďakujem za jedinečný emočný zážitok a gratulujem k víťazstvu nad vicemajsterkami Európy zo Srbska.

Doteraz som výraz „slovenská hádzaná“ vnímal skôr v súvislosti s ironickým označením nadmernej konzumácie alkoholu. Sám som v tejto disciplíne aktívny reprezentant. Niežeby som vypil aj mŕtvemu z ucha, ale občas si dám poriadne do nosa. Výrazný úspech som však na medzinárodnej scéne nikdy nedosiahol (na Rusov či Dánov jednoducho nemám), zato vy ste našu vlasť pozitívne zviditeľnili v klasickej hádzanej. Klobúk dolu, baby.

Priznávam, že to, ako ste senzačne zdolali Srbky (spôsobom povolíš – pritiahneš), som sledoval s kamarátmi v krčme pri poháriku. Náš tréning, chápete. Na konci duelu sme mali všetci chlapi slzy v očiach. Nie preto, že by sa za barom minula vodka. Alebo si nás prišli vyzdvihnúť manželky a frajerky. Plakali sme dojatím a radosťou.

Každý náš vstrelený gól, to ďalšia runda. Čo vám poviem. Ožrali sme sa ako divé svine. Vďaka vám. Prehrávať v priebehu zápasu o 7 gólov a napokon zvíťaziť o dva, to sa hocikedy nevidí. A my sme mali to šťastie vidieť váš skvelý obrat v zápase dokonca dvojmo.

Nie som fanúšikom úspechu. Som fanúšikom bojovnosti, tímového ducha, zdravej sebadôvery a nezlomnej vôle. A toto všetko ste ukázali v miere vrchovatej. Občas som na palubovke videl pobehovať biele myšky a aj na wecko som si musel odskočiť. No veľmi dobre si pamätám, že súperky ste vybrejkovali a v závere boli rozbité ako ja po dvadsiatej tretej vodke. Naša brankára chytala sedmičky s ľahkosťou ako moje ruky štamperlíky, na lavičke to žilo ako pri našom stole a kým Srbky triafali tyčky, kamaráti z mokrej štvrti ich hádzali na dvor.

Som na vás nesmierne pyšný. Pripíjam šampanským na vaše zdravie a želám slovenskej hádzanej (tej bez úvodzoviek) ešte veľa veľa úspechov.

Laco Králik

Zdroj: www.takurcitee.sk
 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader